Existujú milióny rôznych receptov, ktoré vám umožnia vychutnať si zdravé a chutné dezerty. Naše kozie mlieko je jedným z najlepších spôsobov, ako si ich pripraviť chutne a najmä zdravo.
Kozie mlieko je zdrojom vysokého obsahu bielkovín, mastných kyselín, vitamínov a minerálov, čo z neho robí vynikajúci zdroj výživy pre všetkých. Je veľmi ľahko stráviteľné a má menej laktózy ako kravské mlieko.
Kozie mlieko je vynikajúcou ingredienciou pre všetky vaše chutné a zdravé dezerty. Môžete ho použiť na prípravu krémov, pudingov, zmrzliny, smoothies, tvarohových koláčov a mnohých ďalších. Navyše sa dá kombinovať s ďalšími zdravými ingredienciami, ako sú ovocie, orechy, semienka, prírodné sladidlá a podobne.
Môžete ho pridať do vašich obľúbených dezertov a mať istotu, že vaše chuťové poháriky budú mať radosť. Ochutnajte naše kvalitné kozie mlieko a vychutnajte si vyvážené chute našich dezertov.
Prinášame Vám inšpiráciu na 4 chutné recepty z kozieho mlieka:
1. Kozí tvarohový koláč s ovocím:
- Zmiešajte 200 g kozieho tvarohu, 100 g kozieho mlieka, 2 vajcia, 50 g medu a 1 lyžičku vanilkového extraktu.
- Do tejto zmesi pridajte 150 g múky a 1 lyžičku prášku do pečiva a dôkladne premiešajte.
- Vylejte cesto do vymastenej formy a na vrch rozložte čerstvé ovocie (napr. jahody, maliny, marhule).
- Pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 25-30 minút, kým koláč nezhnedne.
2. Kozí puding s čokoládou:
- V hrnci zohrejte 500 ml kozieho mlieka spolu s 4 lyžicami kakaa a 3 lyžicami medu.
- Zvlášť rozmiešajte 4 lyžice kukuričného škrobu s 100 ml vody a pridajte do mlieka.
- Nechajte zmes zovrieť a stále miešajte, kým nezhustne.
- Následne nalejte do pohárov a nechajte vychladnúť v chladničke.
3. Kozia zmrzlina s vanilkou a orechmi:
- V mixéri zmiešajte 300 ml kozieho mlieka, 200 ml smotany, 100 g kozieho tvarohu, 100 g cukru a 1 lyžičku vanilkového extraktu.
- Pridajte 50 g nasekaných vlašských orechov a mixujte, kým nevznikne hladká zmes.
- Nalejte do zmrzlinového stroja a podľa návodu stroja zmrazte.
- Ak nemáte zmrzlinový stroj, nalejte zmes do nádoby a umiestnite ju do mrazničky. Každých 30 minút premiešajte, aby sa zabránilo tvorbe krystalov.
4. Kozie panna cotta s ovocnou omáčkou:
- V hrnci zohrejte 500 ml kozieho mlieka spolu s 100 g cukru a 1 vanilkovou strúčikou (rozpolenou a semienka vyškrabané).
- Potom pridajte 4 g želatíny (rozpustenej v troche vody) a miešajte, kým sa želatína úplne rozpustí.
- Nalejte do pohárov a nechajte vychladnúť v chladničke aspoň 4 hodiny.
- Na prípravu ovocnej omáčky zmiešajte čerstvé ovocie (napr. jahody, maliny, marhule) s trochou medu a v mixéri rozmixujte.
- Panna cotta poliate ovocnou omáčkou je hotová na servírovanie.