Kolostrum na stratu apetítu u detí

Strata chuti do jedla u našich detí je znepokojujúcou skúsenosťou, avšak sa jedná o veľmi častú situáciu. V tomto článku sa preto zameriame na to, ako práve kozie kolostrum v kombinácií Multiaktiv bifi pomôže zvýšiť apetít u detí. Produkty z kozieho mlieka a kolostra sú pre mnohých rodičov prospešné, pretože dokázali obnoviť chuť do jedla a podporiť tak ďalší zdravý vývin. 

 

Kolostrum je prvý mliečny produkt, ktorý matka produkuje po pôrode. Obsahuje vysoké množstvo protilátok, bielkovín, vitamínov a minerálov, čo ho robí silným nástrojom pre podporu imunitného systému. Prospešné účinky kolostra však prekračujú len zlepšenie imunity. 

 

Vplyv na tráviaci systém: 

 

Kolostrum obsahuje látky, ktoré môžu mať pozitívny vplyv na tráviaci trakt. Toto môže byť dôležité, pretože zdravý tráviaci systém je kľúčom k riadnemu vstrebávaniu živín a môže ovplyvniť aj chuť do jedla.

 

Podpora apetítu: Niektoré štúdie naznačujú, že zložky obsiahnuté v kolostre majú priaznivý vplyv na chuťové receptory, čím sa zlepší chuť a záujem o jedlo.

 

Vedľa kolostra sa stalo predmetom záujmu v oblasti výživy a zdravia aj kozie mlieko. Vďaka svojmu bohatému zloženiu a blahodárnym účinkom na naše telo a zdravie je kozie mlieko veľmi vhodným produktom v boji s nechutenstvom. Kozie mlieko má rady prospešných vlastností: 

 

Vysoký obsah bielkovín: Oproti kravskému mlieku obsahuje kozie mlieko viac bielkovín, ktoré sú dôležité pre rast a vývoj detí.

 

Vitamíny a minerály: Kozie mlieko obsahuje dôležité živiny ako vápnik, vitamíny (napríklad vitamín D) a minerály, ktoré sú nevyhnutné pre zdravý vývoj detí.

 

Ľahko stráviteľné: Niektoré deti môžu mať problémy so strávením kravského mlieka. Kozie mlieko je ľahšie stráviteľné, čo môže byť výhodou pre tých, ktorí majú citlivosť na kravské mlieko.

 

Pri zavádzaní nových potravín do jedálnička detí je nevyhnutné byť opatrný. Niektoré deti môžu trpieť alergiou na mliečne výrobky, preto sledujte reakcie organizmu a v prípade akýchkoľvek alergických príznakov podávanie konzultujte s pediatrom. 

 

Záverom článku môžeme zhodnotiť,  že ako kolostrum, tak aj kozie mlieko, môžu byť pri podpore chuti do jedla u detí užitočné. Vďaka ich výživovým vlastnostiam a ľahkej stráviteľnosti sú považované za vhodných pomocníkov pri podpore apetítu u tých najmenších. Okrem priaznivých účinkov v oblasti trávenia podporujú imunitný systém a zdravý vývin u detí, preto je, predovšetkým v chladnom období, zavedenie kolostra a kozieho mlieka do nášho jedálneho lístka vhodnou voľbou.  

 

Stále však treba mať na pamäti, že strata do jedla môže mať rôzne príčiny, ktoré je dôležité identifikovať a na základe toho prispôsobiť liečbu. Každé dieťa je iné, preto je nevyhnutné zohľadniť ich individuálne potreby a zdravotný stav. Prajeme veľa úspechov v boji s nechutenstvom u vášho dieťatka a dobrú chuť.



Späť do obchodu