Sezónny puding z kozieho mlieka so sušienkam

Viaceré z vás ste sa pýtali na jednoduché recepty z kozieho mlieka, preto sme sa rozhodli zaviesť pravidelný mliečny receptár, vždy poslednú nedeľu v mesiaci. Dúfame, že vás našimi overenými receptami inšpirujeme. Prajeme dobrú chuť!

 

Vonku je krásna jeseň a to znamená, že si vieme zaobstarať lokálne vypestované čerstvé jablká. A tie sú pre našu imunitu veľmi dôležité, predovšetkým v čase zmien počasia, ktoré sú skutočnou výzvou pre náš imunitný systém. Jablká v kombinácií s kozím mliekom sú presne to, čo naštartuje váš deň. 

4_3

 

Na prípravu budeme potrebovať: 

 

  • Kozie sušené mlieko 
  • Trstinový cukor 
  • Škoricu
  • Bebe keksíky 
  • Vanilkový cukor 
  • Citrón 
  • Kukuričný škrob
  • Čerstvé jablká (môžu byť staršie, obúchané) 
  • Soľ

 

Postup: 

 

  1. Budeme potrebovať nádobu s rovným povrchom. Na dno nádoby si vedľa seba poukladajte Bebe keksíky tak, aby ste nimi vystlali celý povrch nádoby (1 vrstva).
  2. Na keksíky nalejte puding, hrúbka vrstvy asi 0,5 cm
  3. Na puding pukladajte jabĺčkovú zmes, hrúbka vrstvy asi 0,5 cm
  4. Na jablká nalejte druhú vrstvu pudingu a zopakujte vrstvenie
  5. Jablkovú zmes na vrchu posypte troškou škorice
  6. Nechajte vychladnúť a môžete podávať 🙂



Príprava jablkovej zmesi: 

 

  1. Jablká vyumývajte a zbavte nečistôt 
  2. Nastrúhajte nahrubo 
  3. Pridajte štipku soli a škoricu
  4. Pridajte čerstvú citrónovú šťavu podľa chuti
  5. Pokiaľ máte kyslejšie jablká, oslaďte podľa chutí, prípadne pridajte menej citrónu
  6. Zmes dobre premiešajte a nechajte stranou usadiť

5_2



Príprava pudingu: 

 

  1. Podľa návodu si pripravte sušené kozie mlieko a priveďte k varu. 
  2. Pridajte trstinový cukor, prípadne iné sladidlo (napríklad ďatlový sirup) podľa vašej chutí 
  3. Pridajte vanilkový cukor 
  4. Primiešajte kukuričný škrob (cca 4 polievkové lyžice na 500 ml kozieho mlieka)
  5. Neustále miešajte, aby bola zmes hladká. Miešajte do stuhnutia. 



Tip: Použite, čo máte. Puding je výborný aj s nasekanými orechami, či s gaštanovým pyré. 

 

Tento jednoduchý recept pripravíte za pár minút a môžete podávať na raňajky, ale aj hosťom, ktorí vás navštívia. Keksíky krásne zmäknú a s pudingom a jabĺčkovou vrstvou vytvoria komplexný a hlavne chutný dezert. Dúfame, že sme vám trošku pripomenuli klasické recepty a tešíme sa vás zase nabudúce.



Späť do obchodu