Kozie mlieko a akné

Akné. Problematika pupáčikov a nepríjemných boľavých vyrážok je vo svete veľmi rozšírená a postihuje ľudí zo všetkých vekových kategórií. Vy, čo s týmto kožným ochorením bojujete viete, že nie je jednoduché sa ho zbaviť. A akú škodu môže napáchať! V dnešnom príspevku si povieme niečo málo o benefitoch kozieho mlieka na našu problematickú pleť a ako zlepšíte jej stav používaním prírodného a šetrného produktu z našej farmy. 

 

Akné vulgaris je poruchou pleti a jeho vznik je ovplyvnený viacerými faktormi. Od zlých návykov a nezdravého stravovania, cez hormonálnu nerovnováhu a stres, až po genetiku, akné si nás nájde aj v tom najlepšom úkryte. 

2_3

 

Každý s problematickou pleťou už niekedy určite čelil vyrážke. Áno, budeme sa opakovať, ale najlepšia rada na akné je: nechytať si to! V prípade, že sa jedná o jeden malý pupienok za niekoľko mesiacov, ste šťastný človek. Akné sa môže vyskytovať v rôznych formách a štádiách a ľudia, ktorí trpia závažnejšou formou, musia k dosiahnutiu zdravej pleti častokrát zmeniť celý životný štýl. 

 

Akné je kožný stav, ktorý zahŕňa zápaly žliaz mazových folikulov v koži. Kozie mlieko má vďaka svojmu zloženiu upokojujúce a protizápalové účinky, ktoré pravidelným používaním zmierňujú aj zápalové procesy. Je dôležité si uvedomiť, že stav našej pokožky často poukazuje na celkový stav nášho organizmu, preto je pri liečbe akné prvoradé zistiť, čo je príčina jeho tvorby. Vo veľkej časti prípadov sa jedná o hormonálnu nerovnováhu či genetiku, niekedy sa môže jednať o zápalové procesy prebiehajúce v iných častiach nášho tela (napríklad v tráviacom systéme). Kozie mlieko je vhodnou alternatívou na upokojenie stavu akné, avšak pri opakovaných a závažnejších formách akné, určite doporučujeme navštíviť lekára. 

 

TIP: Dermatológ lieči akné lokálne. Navštívte všeobecného lekára, prípadne si zájdite na gastroenterológiu, aby ste našli príčinu. Lokálna pomoc vo forme kozieho mlieka či iných kozmetických produktov je vhodná na zmiernenie prejavu akné. 

 

Aplikovaním kozieho mlieka a prísnym dodržiavaním pravidiel môžete zlepšiť stav svojej pokožky. Vďaka výživným látkam a vitamínom, ktoré mlieko obsahuje svojej pleti dodáte dôležitú hydratáciu a regulujete tvorbu kožného mazu, čo môže byť pri liečbe akné kľúčové. Jeho prirodzenými exfoliačnými účinkami zabránite upchávaniu pórov a odstránite odumreté bunky tak, že pleť zostane jemná a zdravá. Kyselina mliečna pôsobí antibakteriálne a svojou schopnosťou udržiavať pH pokožky na zdravej úrovni, znižuje riziko rastu a množenia baktérií na povrchu kože. Zaradením výrobkov s obsahom kozieho mlieka do dennej rutiny podporíte zdravie svojej pleti, jej mladistvý a prirodzený vzhľad a v neposlednom rade, vlastné sebavedomie. 

3_3

 

Základné pravidlá, ktoré musíte dodržiavať:

 

  1. Nedotýkajte sa poškodenej oblasti kože. Medzi základné pravidlá pri liečbe podráždenej pokožky patrí, nesnažiť sa zlepšiť stav akné “samoliečbou”. Svojej pleti sa nedotýkajte, vyrážky nevytláčajte, nepomôžete si. Nielenže si tým rozšírite zápal, ktorý bude viesť k ťažším formám podkožného akné, môžete si tak spôsobiť trvalé jazvy.
  2. Začnite používať uterák špeciálne na problematickú oblasť a pravidelne ho obmieňajte. Vhodné sú aj jednorázové obrúsky. 
  3. Pravidelne čistite a dezinfikujte svoje kozmetické štetce a hubičky. 
  4. Ochranný faktor je “must have” počas celého roka. Či vonku slnko svieti, alebo nie, z domu nevychádzajte bez ochranného faktoru. 
  5. Vynechajte návštevu kozmetičky. Ako sme si uviedli vyššie, dotýkaním postihnutej pokožky môžeme spraviť viac zla, ako dobra. Dajte svojej pleti pokoj a čas. Pravidelným používaním prírodných prostriedkov a šetrnou starostlivosťou môžete prejavy akné zmierniť tak, že už žiaden make up potrebovať nebudete. 

 

Návod na dennú starostlivosť o problematickú pleť s akné: 

 

  1. Ráno svoju pleť umyte vodou a ľahkým mydlom. 
  2. Pleť veľmi jemne osušte.
  3. Na suchú pleť naneste jemný hydratačný krém. 
  4. Naneste make up. 
  5. Večer si pleť umyte a skúste na pár minút naniesť sódu bikarbónu. Sódu si zmiešajte s vodou a kašu naneste na poškodenú oblasť. Nechajte pôsobiť aspoň 3 minúty a opláchnite. Konzistencia by mala byť redšia, nechceme si robiť peeling, ale využiť účinkov sódy. Oplachujte jemne, aby ste predišli “čisteniu” čiastočkami sódy.
  6. Aplikujte svoj hydratačný krém. 
  7. Zvážte nákup dermo kozmetiky. Nákladné toniká, lokálne séra, korekčné oleje a žiadne výsledky? Môže sa to stať. A nezabudnite, menej je niekedy viac. Každá pleť je iná a taká je aj naša reakcia na kozmetiku. Predražené dermo výrobky však niekedy nemajú taký účinok a môžu nám zásadne ovplyvniť rozpočet. 



Dajte šancu prírode, jednoduchosti a uvidíte, že budete milo prekvapený. Akné postihuje veľkú časť obyvateľstva a pokiaľ máte vlastné overené recepty na liečbu, či zmiernenie príznakov, budeme radi za vaše názory a skúsenosti.



Späť do obchodu